X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Reforma justiției din Moldova sub lupa UE: Ion Chicu cere auditul fondurilor acordate Moldovei

23 mai. 11:18   Politică
2500 0

Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) și fost prim-ministru al Republicii Moldova, a anunțat recent că partidul său a solicitat Curții de Conturi a Uniunii Europene să efectueze un audit cu privire la utilizarea fondurilor europene alocate pentru reforma justiției în Moldova, anunță Noi.md

Chicu acuză guvernarea actuală și pe Maia Sandu de implicare a unor persoane corupte în acest proces, transformând reforma într-o "banală spălare de bani".

Într-o adresare oficială către Curtea de Conturi a UE și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, PDCM exprimă preocuparea că fondurile europene sunt utilizate excesiv și abuziv, subliniind implicarea unor ONG-uri, precum Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în comisiile de evaluare.

Aceste comisii sunt responsabile pentru evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, dar activitatea lor a fost afectată de scandaluri de corupție și conflicte de interese.

Ion Chicu subliniază că aceste probleme au dus la o pierdere semnificativă a încrederii publicului în procesele de evaluare și în reformele justiției, și solicită un audit pentru a verifica dacă fondurile UE sunt utilizate corespunzător și pentru a crește încrederea cetățenilor în programele de suport ale Uniunii Europene. Partidul se arată deschis să furnizeze toate informațiile necesare pentru efectuarea acestui audit.


Adresarea completă a fost făcută publică, împreună cu detalii despre proiectele de asistență externă nerambursabilă finanțate de Uniunea Europeană pentru reforma justiției în Moldova.

33
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?