Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Ion Chicu, la întrevederea cu Jānis Mažeiks: "Reacția partenerilor europeni rămîne a fi una foarte moderată"

10 iun. 17:07   Politică
3164 1

Ion Chicu, președintele Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) și Fadei Nagacevschi, vicepreședinte PDCM, au avut o întrevedere cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, notează Noi.md.

Întrevederea a avut loc la inițiativa conducerii PDCM. Potrivit formațiunii, obiectivul principal al discuției "a fost sensibilizarea Delegației UE în Republica Moldova în raport cu derapajele grave antidemocratice ale actualei guvernări".

"Politicile economice ale actualei guvernări, inclusiv reinstituirea monopolului în unele sectoare, afectează grav situația economică a țării și falimentează mii de antreprenori. Guvernarea neglijează cele mai elementare standarde europene în domeniul electoral {...} Cu toate acestea, reacția partenerilor europeni la toate aceste derapaje rămîne a fi una foarte moderată, fapt care contribuie doar la încurajarea exponenților guvernării de a continua fărădelegile", se arată în comunicatul partidului.

Totodată, Fadei Nagacevschi, fost ministru al Justiției, a atras atenția Ambasadorului Mažeiks asupra riscurilor majore pentru funcționarea sistemului de justiție al Republicii Moldova, generate de interesele politice ale guvernării în procesul de reformă a acestui sistem.

La rîndul său, oficialul european a specificat, că deficiențele în implementarea reformei justiției sînt firești și explicabile pentru asemenea gen de reforme complexe, argument ferm contestat de reprezentanții PDCM prezenți la întrevedere.


Conducerea Delegației UE a fost informată despre decizia PDCM de a participa cu candidat propriu la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024.

43
4
0
7
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?