Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean: „Ne-am propus să sporim transparență decizională”

16 iun. 2023,, 14:36   Politică
1558 0

Viziunile Guvernului privind intensificarea cooperării dintre instituțiile guvernamentale și societatea civilă au fost exprimate de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament și Societatea Civilă”, desfășurate, astăzi, în sala de plen a Parlamentului, notează Noi.md

În discursul de inaugurare a evenimentului, șeful Executivului a vorbit necesitatea unei implicări mai active a societății civile în procesul decizional, în inclusiv în contextul procesului de adaptare a politicilor naționale la standardele Uniunii Europene.

„Societatea civilă a stat la baza democratizării statului nostru. Datorită susținerii dumneavoastră, astăzi, avem o societate deschisă și democratică. Direcția noastră strategică este integrarea în Uniunea Europeană, iar implicarea societății civile în acest proces este esențială pe trei dimensiuni. Întîi de toate, vă rugăm să monitorizați mai atent activitatea Guvernului, pentru că acest lucru va aduce și mai multă disciplină și transparență în acțiunile noastre. De asemenea, este important să valorificați experiența și potențialul tehnic pentru promovarea anumitor reglementări, precum și pentru o comunicare mai activă cu cetățenii privind politicile adoptate de Guvern”, a menționat premierul Dorin Recean.

La conferință au participat peste 100 de reprezentanți ai societății civile din țară, avînd ca scop eficientizarea comunicării și cooperării cu sectorul asociativ și identificarea bunelor practici pentru sporirea transparenței din partea guvernării prin implicarea sectorului non-profit.

La eveniment au participat președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, deputați, diplomați, reprezentanți ai ministerelor.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?