Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Recean comentează reacțiile dure legate de întrebările formulate în Recensămînt

10 apr. 11:15   Politică
5554 0

Premierul Dorin Recean a criticat reacțiile cetățenilor în legătură cu întrebările adresate cetățenilor în cadrul Recensămîntul Populației și Locuințelor 2024 aflat în desfășurare, anunță Noi.md.

În cadrul ședinței Guvernului, Recean a remarcat creșterea numărului de „experți în recensămînt” peste noapte și a subliniat importanța acestui exercițiu pentru țară.

Recean a cerut o atitudine responsabilă și a îndemnat inclusiv politicienii să coopereze cu recenzorii.

"Întrebările sunt bine formulate și care vor răspunde necesităților care sunt, ca să putem pune la dispoziția autorităților și mediului de afaceri informațiile necesare. Asupra organizării și formulării întrebărilor s-a lucrat foarte mult. Îi chem pe toți, inclusiv politicienii care s-au făcut experți în recensământ, să aibă o atitudine responsabilă, să primească recenzorii și să răspundă la acele întrebări", a spus Recean în debutul ședinței.

Menționăm, în mediul online, au apărut deja mai multe poze cu chestionarul din cadrul Recensămîntului. Totodată, mai mulți cititori ai site-ului Noi.md au expediat în adresa redacției mesaje, în care se arată revoltați de conținutul unor întrebări, care, în opinia lor, sînt, cel puțin, stranii.


Doru Petruți, director general al companiei sociogice IMAS, a menționat pentru Noi.md că lui, ca sociolog, nu-i este clară relevanța unor asemenea întrebări în contextul unui astfel de exercițiu, cum este recensămîntul.

Sociologul a mai spus că, în opinia lui, ar exista și anumite subtilități legate de acest exercițiu, mai ales, avînd în vedere că acest an este unul electoral.

Amintim, în perioada 8 aprilie - 7 iulie se desfășoară Recensămîntul Populației și Locuințelor 2024 (RPL). Cei 4.000 de recenzori vor merge din casă în casă pentru a colecta date despre locuitori și locuințele în care aceștia trăiesc.

9
0
0
1
91

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?