X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Ian Lisnevschi: "Moldovenilor li se fură limba prin manipulare"

27 apr. 06:30   Societate
3252 0

Moldovenilor li se fură limba prin manipulare, metode psihologice și necinstite.

O astfel de opinie a exprimat politologul și sociologul Ian Lisnevschi în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md

El a menționat că, în medie, majoritatea cetățenilor declară că vorbesc limba moldovenească, deși în diferite regiuni, de exemplu, în sudul și în nordul țării, pe primul loc poate fi limba rusă. Dar în întreaga țară, în ansamblu, pe primul loc este întotdeauna limba moldovenească, urmată de română și rusă.

Cu toate acestea, statul încearcă să manipuleze cetățenii, din păcate, prin modalități necinstite, prin metode psihologice.

De exemplu, atunci cînd se fac plăți la un bancomat, poți alege una din trei limbi: română, rusă și engleză.


"Limba moldovenească nu există. Se mizează pe subconștient, că o persoană uită că există o astfel de limbă. Iar aceste metode de manipulare există de mult timp. Și acest lucrueste foarte, foarte periculos. Pentru că, pe de o parte, vorbim despre integrarea europeană, vorbim despre democrație. De aceea, societatea ar trebui să decidă singură ce limbă vorbește și ce naționalitate au cetățenii săi. Și nu poți să le spui altora cum să se identifice sau să-i îndemni să facă acest lucru. Dacă aparții unei anumite naționalități, nu ai dreptul să le spui altora cum să răspundă la întrebarea despre naționalitatea lor", a subliniat Ian Lisnevschi.

Reamintim că pe site-ul moldovenii.md, în secțiunea "Noi, moldovenii", puteți găsi mai multe informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

50
0
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?