Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reacția Moscovei la declarația Secretarului General al NATO privind amenințările din partea Rusiei pentru Moldova

7 iun. 2021,, 13:44   Politică
3955 2

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța este gata să-și protejeze aliații de orice amenințare din partea Belarusului și a Rusiei.

În același timp, Stoltenberg, într-un interviu acordat Welt am Sonntag, a reamintit că, în trecut, Rusia a încălcat deja integritatea teritorială a unor țări, inclusiv a Moldovei.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat pe canalul său Telegram că NATO dorește să împiedice cooperarea dintre Rusia și Belarus și se implică în afacerile interne ale celor două țări.

Potrivit lui Stoltenberg, Belarusul devine din ce în ce mai "dependent" de Rusia. În același timp, Stoltenberg a menționat că Rusia în trecut "a încălcat integritatea teritorială" a unor țări din fosta URSS.
El a subliniat că situația din Belarus va fi discutată la summitul NATO de la Bruxelles din 14 iunie, la care vor participa președintele american Joe Biden și cancelarul german Angela Merkel.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că NATO încearcă să împiedice integrarea Rusiei și Belarusului, deoarece aceasta nu face parte din planurile Alianței.
"Iată răspunsul la întrebarea că Occidentul a preluat atît de violent Belarusul. O cooperare normală și eficientă dintre cele două țări nu face parte din planurile NATO. Ei mereu intervin în afacerile interne ale unei țări, apoi ale celeilalte, apoi să se implice în ambele în același timp, doar pentru a preveni cursul natural al integrării reciproc avantajoase. În ceea ce privește disponibilitatea de a "proteja fiecare membru al Alianței de amenințarea din partea Moscovei și Minskului", aș dori, conform tradiției, să doresc NATO și secretarul său general sănătate, care este direct legată de depășirea fobiilor vechi și de scăparea de mania persecuției", a scris Zaharova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?