X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reacția lui Dodon după anunțul Procuraturii privind finalizarea urmării penale în dosarul său

6 oct. 2022,, 16:45   Politică
5090 0

Igor Dodon a comentat expedierea în instanță a cauzei penale. Fostul șef de stat afirmă că avocații săi au identificat încălcări de procedură, transmite realitatea.md.

Potrivit lui, ar fi vorba despre „jonglarea cu mărturiile aduse de pretinși martori, care sînt oponenții politici”. Mai mult, socialistul acuză procurorul că „cercetînd la fața locului, la el în birou, întocmește proces verbal de a califica drept probă decizia Curții Constituționale despre aprobarea rezultatelor alegerilor prezidențiale… și anexează totul la dosar ca element în dosarul de învinuire”.

„Chiar și pentru un student de la anul doi de la facultatea de drept e clar că nu poți face cercetarea „la fața locului” pe o pagină de internet ca să găsești un act oficial publicat în Monitorul Oficial. Vor urma încă foarte multe. Deci, iată cum se fac „probele” acum. Cu același succes ar putea să facă cercetare la fața locului la Parlament ca să găsească Codul Penal. Se confirmă lipsa experienței și calificării ale acuzatorului, care a fost capultat în Procuratura Anticorupție cu încălcarea vădită a legii și a stagiului obligatoriu. Voi insista și în acest caz pe examinarea publică a dezbaterilor din instanța de judecată pentru ca toată țara să vadă ce însemnă procuratură și justiția moldovenească reformată de „experții” Maiei Sandu”, susține Dodon.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?