X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Reacția Chișinăului la acuzațiile Tiraspolului

15 noi. 2022,, 16:22   Politică
2866 0

În contextul politic și economic actual, acuzațiile Tiraspolului sînt nu numai inconsecvente, ci și nepotrivite.

Astfel califică Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova acuzațiile liderului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, expuse de acesta din urmă la o întrevedere cu ambasadorul britanic Stephen Fisher.

„În cursul ultimei runde de negocieri în format 1+1, Chișinăul a demonstrat cu cifre lipsa de temei ale acuzațiilor de o presupusă „presiune economică” asupra malului stîng, despre care sînt informați partenerii noștri externi”, a menționat serviciul de presă al Biroului , transmite newsmaker.md.

Departamentul a mai subliniat că actuala criză economică a cuprins întreaga Moldova, și nu doar regiunea transnistreană.

„Și ea nu a fost provocată de Chișinău, ci de concernul rus Gazprom. Cu toate acestea, acum regiunea transnistreană primește 69 de milioane de metri cubi de gaz pe lună, adică 40% din volumul total de gaze furnizat Moldovei. În același timp, populația regiunii reprezintă doar 15% din populația Republicii Moldova, iar livrările de energie electrică pe malul drept au fost oprite”, a menționat Biroul.


Puțin mai devreme, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, la o întîlnire cu ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Stephen Fisher, a spus că Moldova încearcă să creeze probleme economice și energetice pentru regiune.

„După părerea mea, acest lucru este, de asemenea, nechibzuit și nu se va termina bine. Mi-ar plăcea foarte mult să văd negociatori rezonabili și pragmatici care nu se angajează în demagogie politică, dar sînt capabili să ia decizii benefice pentru părți”, a spus el.

13
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?