X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Război în Ucraina: Maia Sandu susține un briefing de presă (LIVE TEXT)

25 feb. 2022,, 12:55   Politică
4009 2

13:10 // Sandu: Sînt mîndră de voi. Ucraina este prietenul nostru, acolo locuiesc rudele noastre, tragedia prin care trec sute de mii de familii este și durerea noastră. Dragi cetățeni vă îndemn în continuare să vă informați din surse verificate, nu lăsați informațiile false să vă otrăvească viața. Sînt convinsă că vom ieși cu capul sus și din această criză.

13:05 // Maia Sandu: Ieri dimineață ne-am trezit într-o lume nou, mai violentă, mai incertă, mai instabilă. Este în mod cert o lume în care speram că nu o să ajungem să trăim vreo dată. Autoritățile lucrează în regim de alertă, continuăm să monitorizăm situație, în vremuri grele acționăm cu calm și responsabilitate pentru a asigura siguranța cetățenilor noștri. Sîntem cu gîndul la oameni, la cetățenii noștri. Astăzi trebuie să fim solidari cu ucrainenii, RM a arătat că este aproape de oamenii din Ucriana, în ultimele 24 de ore au intrat în RM peste 16 mii de cetățeni străini, mulți au venit la rude și la prieteni, dar statul este gata să ajute și pe cei care nu au unde veni.

Chiar dacă în următoarele zile fluxul va crește, îi vom primi pe toți cei care ne vor cere ajutorul, în același timp m-am bucurat să observ o mobilizare a cetățenilor, mulți concetățeni sînt dispuși să acomodeze în casele lor refugiații. Primării, pensiuni din toată țara sînt gata să acomodeze cetățenii din ucraina. Am remarcat și apreciat în mod deosebit activitatea ale angajaților de la punctele de trecere a frontierei. Vreau să le mulțumesc pentru dăruirea de care dau dovată.

Briefing de presă susținut de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu referire la situația actuală din țară

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?