Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pușcaș îl sfătuie pe Moțpan să-și depună mandatul de deputat

30 apr. 2020,, 14:15   Politică
4966 3

Un demnitar de stat trebuie să manifeste respect pentru denumirea statului în care el locuiește. Este replica fostului judecător al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, în adresa deputatului Chiril Moțpan, care, vorbind despre ajutorul umanitar oferit de România, a denumit țara noastră drept Basarabia.

„Denumirea de Basarabia ne-au băgat-o pe gît nouă moldovenilor din Moldova de Răsărit imperiul țarist. Oare chiar vă roade nostalgia după acel regim? S-au poate v-ați dezis de cetățenia moldovenească ? Atunci depuneți și mandatul de deputat”, i se adresează Pușcaș lui Moțpan.

Declarația lui Victor Pușcaș a fost apreciată și de președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, potrivit căruia, este inadmisibil ca, după 208 ani de la înființarea guberniei Basarabia (după ce a rupt-o din trupul Țării Moldovei), Chiril Moțpan continuă să folosească acest termen pentru țara noastră.

Acum cîteva zile, președintele României, Klaus Iohannis, a spus că țara sa va trimite în R. Moldova medici, medicamente și materiale de protecție ca s-o ajute să combată epidemia de coronavirus. În finalul unei declarații despre situația epidemică din România, Iohannis a spus că în R. Moldova situația este „mai complicată”, iar țara sa are datoria să o ajute, pentru că se consideră partenerul ei important, dacă nu chiar „cel mai important partener”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?