Arşiţa stiri: 144
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1410

Lansare de cărți la Biblioteca Națională în memoria regretatului Victor Pușcaș

14 iul. 2023,, 17:11   Afiș
2694 0

Biblioteca Națională invită publicul la lansarea de cărți în memoria regretatului Victor Pușcaș, fostul judecător al Curții Constituționale.

Cărțile publicate publicate post-mortem: Monografia “Autoritatea judecătorească în exercitarea puterii de stat” și proiectul-pilot de familie al Monografiei bibliografice “Victor Pușcaș – personalitate notorie a jurisprudenței naționale”.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Națională și Institutul Justiției Constituționale în colaborare cu Familia Pușcaș și va avea loc la 18 iulie.

Monografia “Autoritatea judecătorească în exercitarea puterii de stat”, este un studiu științific ce conține 178 de pagini și este destinată tuturor celor care studiază dreptul sau promovează principiile statului de drept. La baza acestei lucrări a stat teza de doctor în drept a autorului susținută în anul 2007.

Monografia bibliografică “Victor Pușcaș – personalitate notorie a jurisprudenței naționale” este elaborată de Biblioteca Publică de Drept la cei 80 de ani ai dlui Pușcaș. Lucrarea își dorește să reflecte cât mai fidel viața și activitatea profesională și e structurată în compartimente (Studii introductive, Drepturile omului și justiția în RM în contextul integrării europene, Bibliografie, Indexuri auxiliare, Confesiuni, Omagii și Felicitări, File din album). Biobibliografia va fi utilă savanților, profesorilor, specialiștilor din domeniul dreptului, studenților, tuturor celor interesați de personalitatea, activitatea profesională si publică a juristului, politicianului, demnitarului de stat, profesorului Victor Pușcaș.


În cadrul evenimentului va fi prezentată o expoziție a cărților deja publicate, care urmează a fi donate studenților.

Victor Pușcaș a fost un jurist din Republica Moldova, care a îndeplinit funcțiile de ministru pentru relațiile cu Parlamentul (1994-1995), președinte al Curții Supreme de Justiție (1995-2001), președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (1998-2001) și președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova (2001-2007) și judecător al Curții Constituționale a RM în anii 2001-2013.

Pentru meritele sale în fundamentarea sistemului legislativ al Republicii Moldova, Victor Pușcaș a fost decorat cu medalia „Meritul Civic” (1996) și Ordinul Republicii (1999). De asemenea, i s-a acordat titlul de Cetățean de onoare al capitalei statului Texas (SUA), orașul Austin.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?