Promo-LEX: Al doilea an consecutiv, raportul Guvernului nu este audiat în Parlament

15 iun. 11:39   Politică
2427 0

Asociația Promo-LEX observă că plenul Parlamentului își exercită funcția de control parlamentar prin audierea instituțiilor publice mai activ, în această sesiune, comparativ cu precedentele, din perioada 2021-2022.

Legislativul audiază tot mai multe rapoarte ale autorităților publice, inclusiv cele restante din 2020 și 2021 privind activitatea unor instituții.

Promo-LEX apreciază pozitiv acest efort al Parlamentului, care permite exercitarea funcției de control parlamentar de o manieră transparentă și accesibilă inclusiv deputaților din alte comisii decît cele de profil.

ONG-ul atenționează, totodată, că există restanțe referitor la audierea, în mod obligatoriu, a unor autorități care conform prevederilor legale sînt responsabile de prezentarea în plen a rapoartelor.

În luna aprilie, Guvernul urma să prezinte raportul de activitate, însă al doilea an consecutiv raportul Guvernului nu este audiat în plenul Parlamentului. Taportul respectiv a fost depus la Parlament la 17 februarie 2023.


Totodată, Promo-LEX amintește că agentul guvernamental urma pînă la 31 martie să prezinte Raportul privind hotărârile și deciziile Curții Europene. Urmau să fie prezentate măsurile în vederea executării deciziilor CEDO.

Alte două autorități, Banca Națională a Moldovei și Comisia Națională a Pieței Financiare urmau să prezinte în plen pînă la data de 1 iunie, următoarele rapoarte: Raportul privind situațiile financiare confirmate de auditorul extern, activitatea și operațiunile pentru anul financiar încheiat și situația economică a statului și Raportul privind funcționarea pieței financiare nebancare și privind activitatea în anul precedent, inclusiv executarea bugetului.

2
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?