Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Prognoza Maiei Sandu: Moldova trebuie să devină stat-membru al UE până la sfârșitul acestui deceniu

29 dec. 2022,, 20:05   Politică
3290 2

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu consideră că țara noastră trebuie să devină membru al Uniunii Europene „pînă la sfîrșitul acestui deceniu”.

Declarația a fost făcută, pe 29 decembrie, la postul național de televiziune, scrie newsmaker.md.

Șefa statului consideră că guvernul ar trebui fie mai activ în ceea ce privește eforturile de implementare a condiționalităților impuse de Bruxelles.

„Am avut acum cîteva săptămîni o ședință a Comisiei naționale pentru integrare europeană, am discutat un raport pe implementare, dar e nevoie ca guvernul să se miște mai repede, este o prioritate. Integrarea europeană este proiectul nostru de țară, nu avem altă șansă și altă oportunitate prin care să ne putem asigura o dezvoltare liberă și pașnică și în același timp să asigurăm creșterea nivelului de trai al populației”, a menționat Sandu.

Șefa statului a mai spus că în primele zile ale noului an va audia un nou raport al Comisiei.


„Dar cred că e nevoie de un efort mai mare din partea guvernului, pentru ca să ne asigurăm că toate conditionalitățile sînt îndeplinite impecabil și la timp, pînă vine misiunea de evaluare a UE. Este foarte important pentru noi să începem discuțiile despre următoarea etapă – aceasta fiind inițierea discuțiilor despre negocieri”, a precizat Sandu.

Maia Sandu a mai spus că așteptările sale sînt „destul de ambițioase”: „Eu cred că noi trebuie să devenim stat-membru pînă la sfîrșitul acestui deceniu”.

Amintim că, pe 23 iunie 2022, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina.

4
1
0
0
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?