X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Producătorii moldoveni ar putea pierde piața rusă

5 noi. 2020,, 10:30   Politică
4175 13

Asocierea cu Europa nu a dat nimic Moldovei, iar în cazul victoriei la alegerile prezidențiale a liderului partidului de dreapta "Acțiune și Solidaritate", Maia Sandu, producătorii moldoveni ar putea pierde piața rusă de desfacere a mărfurilor lor.

Această opinie a fost exprimată de politologul Serghei Miheev în cadrul emisiunii radio "Vesti FM".

După cum relatează rossaprimavera.ru, comentînd rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Miheev a menționat că societatea în țară este împărțită în proeuropeni — proromâni, și promoldoveni — proruși.

"Pare destul de ciudat, dar a fi promoldovean înseamnă a fi mai degrabă prorus, pentru că oamenii proeuropeni, proromâni au o atitudine ciudată față de suveranitatea moldovenească, ei cred că ar trebui mai degrabă să se unească cu Europa", a explicat expertul.

Totodată, politologul a menționat că mai mult de 10 ani de asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană, în general, nu i-a dat nimic, deoarece, în principiu, mărfurile din țări precum Ucraina, Moldova, nu pot ajunge obiectiv pe piața europeană.


"Concomitent, aceste acorduri de asociere, în forma în care au fost semnate de Moldova și Ucraina, le închid efectiv piața rusă. Reiese că ei vor pierde piața rusă, iar pe cea europeană nu o vor căpăta", a subliniat Serghei Miheev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?