X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Procurorii vor depune recurs: Nu exclud că Igor Dodon va pleca din țară

26 mai. 2022,, 21:00   Politică
3941 0

Procurorii vor depune recurs după ce instanța a decis ca Igor Dodon să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceștia nu exclus că el ar putea fugi din țară sau ar putea distruge probe.

Referitor la învinuirea privind trădarea de Patria, aceștia au precizat că fostul președinte, prin acțiunile sale, a atentat la anumite aspecte vitale ale Republicii Moldova, transmite realitatea.md.

Dacă vina îi va fi demonstrată, politicianul riscă pînă la 20 de ani de pușcărie, susțin procurorii Petru Iarmaliuc și Eugenia Zubco.

Ofițerii se arată nedumeriți de faptul că Petru Merineanu, vizat într-un singur episod, se va afla în izolator, iar ex-președintele – în patru infracțiuni distincte, inclusiv una deosebit de gravă, este plasat în arest la domiciliul.

„A fost prezentate probe ca anexă la dosar, peste 100 de file. Probe care denotă riscul distrugerii probelor, influențării martorilor, determinarea de a depune declarații false. După viziunea noastră și materiale prezentate instanței pentru cercetare, este inadmisibil pentru că o persoană este plasată în arest la domiciliu, avînd posibilitatea reală de a comunica cu alte persoane vizate în anchetă”, afirmă procurorii.


Responsabilii au precizat că există o urmărire penală și învinuiri și probe suficiente pentru a declara că grupul Plahotniuc este unul criminal organizat.

Referitor la filmarea în care Vlad Plahotniuc îi transmite un pachet negru cu calendar, ofițerii susțin că există marturii precum că în interior erau bani.

Totodată, referindu-se la acuzațiile precum că ar fi dosar politic, responsabilii au punctat că nu le pot comenta, însă socialistul poate depune plîngeri corespunzătoare.

„Este poziția dumnealui. Urmează să o susțină prin probe, plîngeri”, au punctat ei.

Menționăm că fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?