X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, primele declarații după decizia instanței: "Este un dosar politic"

26 mai. 2022,, 17:42   Politică
3736 0

Fostul președinte Igor Dodon susține că dosarul penal în care este vizat a fost intentat la comanda Maiei Sandu. Declarația a fost făcută imediat după emiterea mandatului de arest la domiciliu, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, transmite Noi.md.

"Consider acest dosar politic, la comanda dnei Maia Sandu. Imediat după ce a intrat în funcție în decembrie 2020 a cerut de la procurorul general să deschidă un dosar penal, să mă pună la pușcărie. Cu acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Niciun politician nu a fost persecutat politic într-o asemenea manieră", a comentat Dodon.

Politicianul a mai menționat că cei care se ocupă de acest dosar ar fi „ghidați de Ambasada SUA, iar scopul acestor acțiuni este de a neutraliza opoziția”.

În ceea ce privește acuzația de trădare de patrie, politicianul a menționat că este stranie și josnică această învinuire. „Este cinic să vorbești de trădare de patrie tocmai din partea celor care au adus polițiști străini, soldați străini înarmați să păzească frontiera”.

Scopul acestui dosar, potrivit lui Dodon, este de a distrage atenția cetățenilor de la majorările de prețuri.


"Mi-au ridicat din casă toată arhiva personală a familiei, aștept în următoarele zile să iasă în presă, trolli se vor ocupa. Al doilea scop este lichidarea forței de opoziție, este atras în dosar și PSRM...

Foarte tare sperau că o să mă preseze și o să cedez, m-au ținut în izolator pe întuneric două zile.(..) Au venit la 7 dimineața, au speriat copii, au sărit gardul la casa părinților. Scopul este să mă preseze psihologic", a adăugat Igor Dodon.

El a mai precizat că nu intenționează să părăsească țara.

5
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?