X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Moldovei califică atacul de la Tiraspol drept o provocare

18 mar. 14:47   Politică
4803 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat atacul cu o dronă kamikaze asupra unui elicopter militar la Tiraspol drept o provocare menită să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată.

În cadrul unei conferințe de presă, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor, ea a declarat că după cele două incidente de la Tiraspol și Chișinău, unde a avut loc o tentativă de incendiere a ambasadei Rusiei la Chișinău, instituțiile statului au venit cu o primă apreciere.

"Din informația pe care o dețin la moment, ambele acțiuni seamănă a acțiuni de provocare, ca să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată. Vom vedea ce informații vor apărea ulterior, dacă vor confirma această primă apreciere oferită de instituțiile statului", a declarat Maia Sandu.

Anterior, s-a anunțat că, la 17 martie, în urma unui atac cu drone pe teritoriul unei unități militare din Tiraspol, a fost distrus un elicopter MI-8.

Cu o zi înainte, Biroul politicienilor moldoveni pentru reintegrare a declarat că nimeni nu a atacat regiunea transnistreană și că acest incident a fost o încercare de a provoca frică și panică în regiune.


Tiraspolul a descris atacul cu dronă kamikaze, care a provocat un incendiu și distrugerea proprietății militare, drept un act terorist.

8
2
0
1
39

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?