Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Biroul pentru Reintegrare: "Incidentul de la Tiraspol, încercare de a provoca frică și panică în regiune"

17 mar. 18:16   Politică
4747 0

Biroul Politici de Reintegrare din Moldova a comentat informațiile despre o explozie într-o unitate militară din Tiraspol, în urma căreia a fost incendiată o aeronavă, menționînd că nimeni nu a atacat regiunea transnistreană și că acest incident este o încercare de a provoca frică și panică în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare din Moldova a declarat că a contactat alte organe de stat din Moldova și, după ce a studiat imaginile video și a făcut schimb de informații, poate comunica faptul că incidentul în cauză este o încercare de a provoca frică și panică în regiune.

După cum s-a menționat, echipamentul militar prezentat în imagini nu mai este în funcțiune de mai mulți ani.

"Autoritățile de la Chișinău, în contact cu partea ucraineană, nu confirmă faptul unui atac asupra regiunii transnistrene", a declarat Biroul Politici de Reintegrare din Moldova .

Anterior s-a raportat că astăzi pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol a avut loc un incendiu provocat de o explozie.


Potrivit mass-mediei transnistrene, s-a stabilit preliminar că explozia a avut loc în urma unui atac cu o dronă kamikaze, al cărei zbor a fost înregistrat dinspre "Podul Trifoiului".

În urma atacului, a fost lovit un elicopter, care a ars complet. Forțele de ordine ale regiunii nerecunoscute RMN au raportat că atacul a avut loc asupra unui elicopter vechi, care era staționat în stare nefuncțională.

Nu s-au înregistrat victime. Organele de ordine publică se află în lucru. A fost deschis un dosar penal.

4
2
0
4
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?