COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6916
Coronavirus stiri: 7687

Premierul cheamă moldovenii din diasporă să se implice la alegeri

25 mai. 10:26   Politică
1971 6

Ministerul de Externe de la Chișinău îndeamnă moldovenii din diasporă, care și-ar dori să participe la organizarea scrutinului electoral din iulie, să o facă gratuit, avînd în vedere situația financiară proastă din țară.

Declarația a fost făcută de către Aureliu Ciocoi, în dimineața de 25 mai.

„Bugetul inițial calculat de Ministerul de Externe se evaluează la 5,5 milioane lei. Dacă numărul secțiilor va crește, va fi necesară și reevaluarea impactului financiar. Avem nevoie de voluntari pentru gestionarea fluxului de votanți. Luînd în considerare problemele financiare, am aprecia voluntariatul membrilor secțiilor de votare, lucrul benevol. Am aprecia dacă cei din diasporă, care se vor înscrie să fie membri ai biroului electoral, ar face aceasta pe principii benevole”, a afirmat Aureliu Ciocoi.

Formarea secțiilor de votare în străinătate se va decide pînă în data de cinci iunie, anunță CEC.

Guvernul în exercițiu a decis recent să aloce doar 70 de milioane de lei pentru organizarea scrutinului din 11 iulie. Asta, deși Comisia Electorală Centrală a calculat că este nevoie de 125 de milioane de lei pentru alegeri.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽