X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Declarație: există pericolul unei majorități de stînga în viitorul Parlament

25 mai. 2021,, 09:43   Politică
4004 8

Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari și Iurie Reniță, candidat la funcția de deputat pe lista PUN, sînt îngrijorați de divizarea dreptei înaintea alegerilor anticipate, pe fundalul unei „consolidări exemplare” a forțelor de stînga.

Potrivit lor, aceste partide ar putea crea o majoritate parlamentară în viitorul Parlament, lăsînd dreapta politică în opoziție pentru o perioadă de 4 ani.

Alexandru Slusari spune că formațiunea sa a depus abia ieri actele pentru înregistrare la CEC, întrucît s-a așteptat pînă în ultimul moment consolidarea forțelor de dreapta și crearea unui bloc electoral PAS-Platorma DA-PUN.

„După înfrîngerea de la alegerile prezidențiale, forțele antieuropene fac tot posibilul pentru a nu permite irosirea niciunui vot. Vedem acest bloc PSRM-PCRM. De asta noi ne-am dorit un bloc extins cu toate forțele proeuropene, ca să avem garantat 60 de mandate. Avem ceea ce avem”, a spus Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Părerea lui Slusari este împărtășită și de potențialul candidat la funcția de deputat pe lista PUN, Iurie Reniță. Potrivit lui, planează riscul ca următoarea coaliție de guvernare să fie una de stînga.

„Formula PAS-Platforma DA- PUN ar fi însemnat un segment de electorat extrem de extins”, a spus Iurie Reniță.

Șase entități politice au fost deja înregistrate de către Comisia Electorală Centrală în calitate de concurenți electorali la alegerile din 11 iulie. Potrivit legii, campania electorală începe pentru fiecare concurent, în momentul înregistrării sale oficiale la CEC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?