X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Precizările Parlamentului în cazul achiziționării celor 25 de laptopuri. Cui sînt destintate

26 aug. 2021,, 10:23   Politică
2579 0

Cele 25 de laptopuri care urmează să fie achiziționate de către Parlament, sînt destinate angajaților Secretariatului și nu deputaților, așa cum a scris unele surse mass media anterior, iar licitația pentru procurarea acestora a fost demarată încă de vechea conducere a Legislativului și a fost prevăzută în Planul de achiziții publice pentru anul 2021.

Cu asemenea precizări a venit Serviciul de presă a Parlamentului, după ce presa a scris despre procurarea a 25 de laptopuri de către Parlament, pentru care urmează să fie cheltuiți peste 560 de mii de lei, notează realitatea.md.

Sursa precizează că, reieșind din necesitățile Secretariatului Parlamentului, Direcția generală tehnologii informaționale și comunicații a formulat solicitarea de achiziționare a 25 de Business Laptop-seturi încă în luna iunie 2020, aceasta fiind inclusă în Planul de achiziții publice pentru anul 2021.

Astfel, urmare a desfășurării procedurii de achiziție publică din 26 martie curent, operatorul economic, desemnat cîștigător, la etapa de semnare a contractului a propus în set un alt model de monitor care nu corespundea întru totul descrierii din ofertă. Potrivit legislației, urma să fie schimbată oferta. La contestațiile depuse pe procedură, Secretariatul Parlamentului a avut cîștig de cauza, urmînd să fie procurate seturile indicate în cerințe.

În răspunsul Parlamentului se mai precizează că, necesitatea achiziționării este argumentată prin faptul că tehnica din dotarea Secretariatului Legislativului este învechită, avînd un termen de exploatare de peste 10 ani.


Primul lot din tot volumul necesar, care conținea 50 de computere, deja a fost procurat, urmînd să fie achiziționat și cel de-al doilea lot de 25 de Business Laptop-seturi.

Business Laptop-seturile conțin atît laptopurile propriu-zise, cît și dispozitive și accesorii, și anume: monitor, stație de andocare (total compatibilă cu laptop), servietă (geantă), tastatură și mouse combo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?