Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Precizare oficială: Țuțu a traversat frontiera română „călătorind pe jos”

14 ian. 2020,, 15:40   Politică
8730 0

Potrivit unui răspuns al BNC Interpol Bucureşti la demersurile Centrului Național Anticorupție în privința lui Constantin Țuțu, fostul deputat democrat figurează intrat în România în data de 29 august 2019 și nu ar fi părăsit țara după această dată.

Informația a fost confirmată pentru Unimedia de către purtătoarea de cuvînt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

„Ţuțu Constantin figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos”, se arată în răspunsul Interpol.

Acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România, se mai menționează în nota informativă.

„Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmînd să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în atare cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor romîne recunoaşterea şi punerea în executare a hotărîrilor penale sau transferul de proceduri penale”.


Fostul deputat al Partidului Democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Recent, dosarul în care este figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, după ce la Chișinău s-a instaurat guvernul Sandu, Constantin Țuțu a plecat din Republica Moldova. Acesta a fost văzut de mai multe ori în orașul Odessa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?