X 
Arşiţa stiri: 173
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Polițiștii de frontieră au vorbit despre securitatea copiilor în contextul criminalității transfrontaliere

12 apr. 08:15   Societate
3528 0

Securitatea copiilor în contextul criminalității transfrontaliere a fost subiectul discuției în cadrul emisiunii „Bună Dimineața”.

Victor Apostu, șeful adjunct al Direcției Control la trecerea frontierei, a menționat că în condițiile războiului din Ucraina fenomenul imigrației sporește riscul traficului de ființe umane. În același timp, a mai precizat că polițiștii de frontieră au un protocol standard pentru cazurile copiilor, fiind organizate instruiri în acest domeniu.

În contextul criminalității transfrontaliere, protecția copiilor este vitală, aceștia fiind deseori ținta traficului de persoane.

În acest sens, Victor Apostu susține că Poliția de Frontieră colaborează cu Poliția Națională și cu alte organizații non-guvernamentale, asociații în domeniul protecției drepturilor copiilor, organizațiile internaționale, cum ar fi UNICEF-ul sau Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Totodată, reprezentantul Poliției de Frontieră a mai precizat că riscul traficului de ființe umane există în condițiile actuale, mai ales în contextul războiului din Ucraina cînd se atestă un val impunător de emigranți.


Polițiștii de frontieră au un protocol standard pentru cazurile copiilor. Suplimentar, s-a intensificat schimbul de date și informații cu autoritățile naționale și internaționale. De asemenea, polițiștii de frontieră efectuează instruiri în acest domeniu”.

Potrivit legislației, copiii pot trece frontiera fiind însoțiți de unul din reprezentanții legali sau însoțiți de o persoană terță, prin care reprezentantul legal e împuternicit în baza unei procuri autentificate notarial.

Responsabilul în domeniu a menționat că copiii care vor să traverseze frontiera de sine stătător, trebuie să prezinte un act de înmatriculare la instituție și declarația autentificată notarial de către unul din părinți.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав