X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Platforma DA și Partidul Schimbării, declarație comună după spargerea conturilor de Telegram a mai multor demnitari

18 noi. 2022,, 13:30   Politică
2903 0

Procuratura Generală să efectueze o investigație penală pentru atragerea la răspundere penală a persoanelor care se fac vinovate de spargerea conturilor personale, precum și o investigație penală cu privire la presupusele ingerințe în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor prin prisma depășirii atribuțiilor de serviciu.

sînt solicitările Platformei DA și a Partidului Schimbării care au emis, astăzi, o declarație comună în acest sens.

Cele două formațiuni conduse de Dinu Plîngău și, respectiv, Ștefan Gligor mai solicită persoanelor cu demnitate publică, vizate în informațiile ce au fost scurse în spațiul public, explicații adecvate cu privire la veridicitatea informațiilor apărute în spațiul public, confirmarea sau infirmarea ingerințelor în justiție făcute de acestea.

Totodată, îi solicită Președintei Republicii Moldova, Maia Sandim să inițieze consultări publice transparente, cu atragerea exponenților societății civile, partidelor extra-parlamentare cu viziuni pro-europene, pe tema reformei justiției și a securității naționale.

Platforma DA și Partidul Schimbării mai consideră că este necesară implicarea în procesul reformării justiției a opoziției extra-parlamentare în calitate de observatori „pentru a facilita transparența proceselor, în special, pentru a diminua tentativele de ingerințe, trafic de influență sau depășirea atribuțiilor, fenomene ce vor compromite iremediabil noțiunea de justiție și reformă în Republica Moldova”.
Amintim că, pe 9 noiembrie, conturile de Telegram ale președintei Maia Sandu, vice-premierului Andrei Spînu și altor oficialități au fost sparte. Pe ele au apărut mesaje false care îl vizează pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Întîmplător sau nu, acest lucru se întîmplă chiar în ziua cînd ministrul Justiției urmează să prezinte o sesizare adresată Curții Constituționale de scoatere în afara legii a partidului „Șor”.


4
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?