Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA, scrisoare către directorul Uzinei Metalurgice de la Rîbnița

16 aug. 2022,, 15:37   Politică
2336 0

Mmebrii Platformei DA au trimis o scrisoare Uzinei Metalurgice de la Rîbnîța prin care întreabă cum a fost posibil că uzina să primească certificatul solicitat pînă a avea autorizație de mediu obținut prin decizia Comisiei pentru Situației Excepționale.

Despre asta, a scris Dinu Plingau pe facebook.

„Din informațiile apărute în spațiul public, am aflat că Uzina Metalurgică Moldovenească din or. Rîbnița a primit pentru prima dată în istoria sa Autorizație de Mediu la dată de 03 mai 2022 - prin derogare de la prevederile legislației naționale în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a RM nr. 19 din 29 aprilie 2022 în schimbul unor cedări în plan energetic.

În acesta ordine de idei, țînînd cont de faptul că certificarea unei întreprinderi din domeniul metalurgiei, care reprezintă una din cele mai mari surse de poluare a mediului înconjurător, de către o organizației de talie internațională cum este SGS, implică deținerea obligatorie a Autorizației de Mediu, rog să explicați în ce condiții și după care criterii a fost certificată Uzina Metalurgică Moldovenească din Ribnita cu ISO 14001:2015, în lipsa unor documente fundamentale pentru activitatea uzinei”, se arată în scrisoarea adresată directorului întreprinderii, Serghei Croitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?