COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platforma DA cere alocarea unei indemnizații pentru veterani, în valoare de 1000 de lei

Platforma DA cere alocarea unei indemnizații pentru veterani, în valoare de 1000 de lei

Platforma DA solicită Guvernului alocarea a unei indemnizații unice în valoare de cel puțin 1000 de lei cu prilejul sărbătorii naționale Ziua Independenței fiecărui combatant, participant la războiul de pe Nistru.

„Fracțiunea Platformei DA a înaintat un set de legi în beneficiul combatanților, dar și a tuturor veteranilor. Grație acestor inițiative veteranii se vor bucura de asigurare medicală gratuită. Vom insista și în continuare asupra votării inițiativelor privind crearea departamentului veteranilor, care s-ar ocupa la modul serios, prin politici eficiente și realiste, instituțional, de problemele cu care se confruntă combatanții și privind mărirea substanțială a alocațiilor lunare.”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În altă ordine de idei, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că Biroul politic al Platformei Demnitate și Adevăr a solicitat fracțiunii parlamentare să întreprindă măsurile regulamentare și legale privind convocarea ședinței extraordinare a legislativului, inclusiv să inițieze consultări cu toate fracțiunile parlamentare în privința datei și agendei ședinței extraordinare .


Subiectele ce urmează a fi propuse spre dezbatere fiind legate de:

1. Necesitatea audierii prim-ministrului pe subiectul agriculturii și oportunității declarării stării de urgență în zonele grav afectate de calamități și majorarea compensatiilor fermierilor ce au avut de suferit;

2. Dezbaterea proiectului de lege 204 (care vizează mecanismul de certificare a stării de forță majoră).

3. Proiectul de lege 323 (privind vacanța fiscală).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load