COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Platforma DA către PAS: "Construiți democrație, nu partid-stat"

24 sep. 09:58   Politică
1694 6

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău a venit cu un mesaj către actuala majoritate parlamentară.

Acesta se arată nemulțumit de acțiunile guvernării și este de părere că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) trebuie să construiască democrație, nu un partid-stat.

De asemenea, Dinu Plîngău a venit și cu un mesaj către Dan Perciun, deputat PAS și Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției. Actualul lider al Platformei DA i-a rugat pe cei doi să-și schimbe abordarea cît încă puterea absolută nu s-a ridicat la cap.

„Construiți democrație, nu partid-stat! În modestia voastră încă mai am încredere. Știu cît e de greu uneori să mergi împotriva oamenilor din partid, dar e necesar pentru binele comun și pentru partid la fel. Nu există încă partide sau forțe care să vă opună rezistență, chiar și cînd greșiți. Presa încă e loială, opoziția parlamentară e slabă și necredibilă, Platforma DA încă nu și-a revenit în totalitate. Atacurile din partea membrilor voștri asupra oricui îndrăznește să-și spună o părere critică vă dăunează și creează frustrări și nemulțumiri care acum se vorbesc în șoaptă”, se arată în mesajul lui Plîngău de pe Facebook.

Totodată, președintele interimar al Platformei DA a sfătuit actuala guvernare să nu promoveze fenomene pe care înainte chiar ei le criticau.


„Nu promovați fenomene pe care le-ați criticat chiar voi! Pe măsură ce voi obligați oamenii să adere la PAS pentru a putea avea o funcție în stat, în aceeași măsură creați frustrări și ură din partea oamenilor care se simt nedreptățiți și dacă credeți că majoritatea oportuniștilor de azi care s-au lipit vouă vor fi fideli, priviți la democrați, PLDM, comuniști, sau alte partide care erau cîndva partide-stat”, a mai spus Dinu Plîngău.

Totuși, fostul deputat încă mai cred că peste patru ani Moldova nu va fi la fel și speră ca nu doar oamenii din partidul de guvernămînt să aibă parte de oportunități în Republica Moldova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽