Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Peskov: "Urmărim cu cea mai mare atenție situația din Transnistria"

27 feb. 2023,, 13:00   Politică
3052 0

Kremlinul monitorizează îndeaproape situația din Transnistria și este îngrijorat de ceea ce se întîmplă acolo.

Despre acest lucru a declarat jurnaliștilor luni purtătorul de cuvînt al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

"Bineînțeles, situația din Transnistria este monitorizată îndeaproape de Kremlin și este un motiv pentru îngrijorarea noastră", a spus el ca răspuns la întrebarea cum evaluează Kremlinul situația de acolo și dacă se teme că Occidentul va dori să o "zdruncine".
Peskov a declarat că situația din Transnistria nu este liniștită, este "provocată din exterior". "Știm că oponenții noștri atît din Ucraina, cît și din țările europene sunt capabili de diferite tipuri de provocări. Știm bine acest lucru și conștientizăm acest lucru", a spus reprezentantul Kremlinului.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Apărării a declarat că în viitorul apropiat autoritățile ucrainene intenționează să efectueze o provocare împotriva Transnistriei, folosind în acest scop unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei și formațiunii Azov.

Ministerul Apărării a subliniat, de asemenea, că monitorizează îndeaproape situația de la granița Ucrainei cu regiunea transnistreană și sînt gata să răspundă la orice schimbare a situației.

Guvernul Republicii Moldova nu a confirmat aceste informații și a îndemnat cetățenii la calm.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că în prezent nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului nostru. Acesta a menționat că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune, lucrează cu toate celelalte organe de securitate ale statului, astfel încît împreună să poată preveni orice încercări de destabilizare, păstrare a păcii și stabilității în țară, pentru ca cetățenii să fie în siguranță.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că țara sa nu intenționează să-și trimită trupele pe teritoriul Transnistriei, deoarece o consideră parte a Moldovei.


Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că nu crede în intenția Ucrainei de a declanșa un al doilea front în Transnistria.

"Nu cred. Nu este în avantajul lor. Occidentul ar dori dintr-o singură lovitură să rezolve problema cu Rusia, iar în Transnistria să închidă această "gaură gri", cum spun ei, și să unească Moldova, să o împingă în România sau să o facă pro-occidentală. Acesta este scopul lor. Ucrainenii nu au nevoie de acest lucru. Nu cred că ucrainenii vor fi proști și vor dezlănțui un al doilea front", a spus liderul belarus.

18
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?