X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Personalul din serviciile de probaţiune va fi majorat

29 dec. 2021,, 15:40   Politică
3780 0

Guvernul a aprobat astăzi suplinirea, cu 20 de unități, a efectivului de personal al Inspectoratului Național de Probațiune. Astfel, va fi asigurată monitorizarea electronică a tuturor agresorilor familiali, ceea ce va oferi mai multă protecție și siguranță victimelor violenței în familie.

„Majorarea numărului de angajați vine ca urmare a creșterii anuale a numărului ordonanțelor de protecție, emise de către instanțele de judecată, dar și a impunerii obligativității monitorizării electronice a agresorilor familiali cu scopul de a reduce cazurile de violență în familie, a preveni comiterea actelor de violență, a corecta și reeduca agresorii familiali”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de Guvern, transmite Noi.md.

Monitorizarea electronică a agresorilor familiali în privința cărora au fost aplicate anumite măsuri de protecție, atît în procedură penală, cît și în procedură civilă presupune asigurarea executării efective a tuturor ordonanțelor de protecție în regim de supraveghere 24/24 ore. Această acțiune va reduce considerabil recidiva actelor de violență în familie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?