Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” o susțin pe Durleșteanu la funcția de premier

24 feb. 2021,, 11:16   Politică
2260 1

Urmare a hotărîrii Curții Constituționale din 23 februarie 2021, prin care decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de premier a fost declarat neconstituțional, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru.

„Mariana Durleșteanu este cunoscută drept un profesionist în domeniul financiar, un negociator și un diplomat cu experiență, care va reuși să identifice soluții pentru a scoate țara din criză și pentru a obține susținerea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

În același timp, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” condamnă intențiile declarate ale Maiei Sandu, de a încălca în continuare buchia și spiritul Constituției, precum și hotărîrile Curții Constituționale, care sînt obligatorii, și de a băga țara într-o criză politică de durată cu consecințe extrem de grave, mai ales în contextul actual”, se arată într-un comunicat de presă.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu de a o desemna repetat pe Natalia Gavriliță, în calitate de prim-ministru. Magistrații au relevat în decizia lor că președinta a încălcat constituția atunci cînd a ingorat candidatura Marianei Durleșteanu, înaintată de 54 de deputați din partea PSRM și Platformei „Pentru Moldova” – Partidul Șor și deputații neafiliați. Astfel, potrivit deciziei, Maia Sandu este obligată să organizeze noi consultări, iar în cadrul acestora să ia în considerare cele 54 de semnături în favoarea unui candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?