X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pe final de mandat, ambasadorul Ucrainei la Chișinău s-a ales cu o medalie de merit

1 apr. 12:01   Politică
1949 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, a oferit ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko – medalia Meritul diplomatic, clasa I.

Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a domnului Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit autorităților de la Chișinău, în cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sînt tot mai puternice.

„L-am asigurat pe domnul Marko Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de cîte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă.

La sfîrșitul întrevederii, i-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla o să rămînă un prieten fidel al Republicii Moldova.” – a declarat oficialul moldovean.

2
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?