Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

PDM solicită verificări privind posibilele activităţi contra Moldovei ale Ludmilei Kozlowska

22 aug. 2018,, 09:31   Politică
2914 6

Un grup de deputați PDM a trimis, ieri, scrisori către mai multe instituții de stat ale Republicii Moldova, solicitînd verificări și clarificări privitoare la posibilele activități contra țării noastre ale Ludmilei Kozlowska, deținătoare de dublă cetățenie ruso-ucraineană și ale Fundației condusă de aceasta, numită Otwarty Dialog (Dialog Deschis).

În același timp, deputații PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlowska, Fundația Otwarty Dialog și partidele politice PAS și PDA, inclusiv posibile aspecte ce țin de finanțarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menționate, dar și pentru alte partide moldovenești.

Motivele principale ale adresărilor înaintate de către deputații PDM sînt recenta expulzare a Ludmilei Kozlowska de pe teritoriul Poloniei și al Uniunii Europene și acuzațiile extrem de grave apărute contra acesteia, în mod deosebit obținerea de finanțări dubioase din Federația Rusă și complicitate cu serviciile de informații rusești.

În acest context, deputații democrați au remarcat cu îngrijoare informații apărute în presa națională și internațională, conform cărora Ludmila Kozlowska și Fundația Otwarty Dialog ar fi derulat activități de lobby pentru cetățeanul Veaceslav Platon, actualmente condamnat pentru crime financiare la Chișinău, activități care au inclus atacuri la adresa țării noastre și prezentarea într-o lumină negativă a Republicii Moldova în fața partenerilor europeni. De asemenea, tot din informațiile de presă rezultă că lideri politici de opoziție precum Andrei Năstase și Maia Sandu o cunosc pe Ludmila Kozlowska și au participat la evenimente organizate în străinătate de către aceasta și Fundația ei.

"Astfel de lucruri sînt foarte alarmante și de aceea considerăm că întreaga situație necesită atenție maximă din partea instituțiilor statului și măsuri în consecință. Nu trebuie admis ca statul Republica Moldova să fie vulnerabilizat de către persoane precum Ludmila Kozlowska, posibil și cu complicitatea unor politicieni autohtoni pentru care par a fi mai importanți banii și avantajele politice decît interesul național. De asemenea, cetățenii au dreptul să afle tot adevărul despre relațiile dintre Ludmila Kozlowka și Fundația ei pe de o parte, respectiv diverși politicieni și oameni de afaceri moldoveni pe de altă parte, precum și dacă acești politicieni și oameni de afaceri au subminat ori au prejudiciat Republica Moldova ca urmare a înțelegerilor netransparente făcute", se notează într-un comunicat emis de PDM.


Deputații PDM au trimis scrisori către Centrul Național Anticorupție, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia Electorală Centrală, solicitînd răspunsuri scrise cu privire la concluziile verificărilor și măsurile luate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?