X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

PCRM cere autorităților ruse să contribuie la eliberarea lui Oleg Horjan

6 feb. 2019,, 12:15   Politică
2291 1

Partidul Comuniștilor din R.Moldova a făcut apel către Președintele și Guvernul Federației Ruse cu rugămintea de a ajuta la eliberarea liderului Partidului Comunist din Transnistria, deputat al Consiliului Suprem, Oleg Horjan, relatează Noi.md.

După cum se menționează în declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Comitetul Central al PCRM urmărește cu profundă îngrijorare soarta prietenului său, care a fost condamnat în mod incorect și ilegal la 4 ani și jumătate de închisoare de către regimul de la Tiraspol.

Comuniștii din Moldova subliniază faptul că Oleg Horjan, cu siguranță, este o victimă a represiuniunilor politice, dezlănțuite de structurile transnistrene împotriva adversarilor săi.

"Este suficient să spunem că liderul comuniștilor din regiune a fost singurul deputat din opoziție în Sovietul Suprem capturat. Nu demult, el a fost lipsit de mandatul de deputat. Cu toate acestea, regimul de la Tiraspol nu s-a mulțumit cu condamnarea adversarului și privarea lui de mandatul de deputat. Din Transnistria, primim informații alarmante despre situația actuală a lui Oleg Horjan. El a fost transferat într-o colonie, unde a fost plasat în mod intenționat în acelaș detașament cu criminalii. Acum, el va sta în aceeași cameră cu criminalii, hoții și violatorii, cu bolnavii de TB și cei infectați cu HIV”, se spune într-un comunicat al CC al PCRM.

Documentul arată că, potrivit informațiilor disponibile, Oleg Horjan, care era membru al comisiei de grațiere în cadrul Sovietului Suprem, a primit deja un "avertisment" din partea infractorilor, cărora li s-a refuzat clemența. Există o amenințare reală asupra vieții acestuia.


În declarația Comitetului Central al Partidului Comunist este subliniat faptul că Oleg Horjan este cetățean al Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, este inexplicabilă și incriminabilă inacțiunea autorităților oficiale, care nu manifestă nici cel mai mic interes pentru soarta lui Horjan. "Nu înțelegem despre ce vorbește Igor Dodon la Tiraspol cu Vadim Krasnoselsky, dacă cetățeanul R. Moldova, Oleg Horjan continuă să fie întemnițat și să suporte privări inumane. De asemenea, nu înțelegem de ce Dodon nu ridică problema cetățeanului moldovean, Oleg Horjan, la întîlnirile sale cu conducerea de vîrf a Rusiei, care are o mare influență asupra autorităților transnistrene", se arată în document.

Comitetul Central al Partidului Comunist din Moldova solicită organizațiilor internaționale și, în primul rînd Misiunii OSCE, să intervină imediat în această situație.

"Solicităm ca experți independenți să aibă acces la Oleg Horjan, care să poată evalua în mod adecvat starea în care se află, condițiile de detenție și dacă există amenințări asupra sănătății și vieții sale. Partidul Comunist face apel la Președinte și la Guvernul Federației Ruse să ajute la eliberarea lui Oleg Horjan", se arată în Comitetul Central al Partidului Comunist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?