Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pavlovschi: "Pentru a elimina riscul revenirii lui Stoianoglo, autoritățile au inventat demiterea lui"

28 sep. 2023,, 14:00   Politică
3010 1

Stanislav Pavlovschi, expert juridic, și-a exprimat opinia cu privire la demiterea lui Aleksandr Stoianoglo. Potrivit expertului, în cazul în care Stoianoglo decide să atace decizia autorităților, procesul ar putea să se prelungească mulți ani. El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii "По факту", transmite Noi.md.

"L-au demis în baza deciziei CSP din anul 2022. Adică, l-au ținut un an și jumătate și apoi l-au demis. Acest lucru a coincis în mod obiectiv cu schimbarea făcută la Legea cu privire la Procuratură, care prevedea că suspendarea procurorului general nu poate dura mai mult de 24 de luni. Iar cele 24 de luni de suspendare a lui Stoianoglo expiră peste aproximativ două săptămîni. Exista riscul ca acesta să se întoarcă în fotoliul de procuror general. Și pentru a elimina acest risc, au inventat demiterea sa. Ea nu a fost încă finalizată, pentru că decretul prezidențial poate fi atacat în contencios administrativ. Ei ai putea tărăgăna acest lucru pentru o perioadă lungă de timp", a declarat Pavlovschi.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de demitere a lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general în baza deciziei Consiliului Superior al Procurorilor din 23 mai 2022.

19
1
1
3
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?