X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pavel Filip, despre plecarea lui Cioclea de la BNM

20 noi. 2018,, 17:38  
3823 3

Mandatul guvernatorului Sergiu Cioclea a fost unul de succes, cu atît mai mult cu cît a avut curajul să vină în fruntea BNM într-un moment complicat pentru noi, moment în care sectorul bancar necesita o reformă profundă”.

Astfel a comentat premierul Pavel Filip demisia lui Sergiu Cioclea din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, anunțată în cadrul unui briefing de presă.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, premierul i-a mulțumit guvernatorului pentru efortul depus și profesionalismul de care a dat dovadă în perioada mandatului său.

”Îi mulțumesc și public dlui guvernator pentru pentru modul foarte bun în care am conlucrat, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în gestionarea relațiilor cu FMI și alți parteneri internaționali. Și, nu în ultimul rand, apreciez mult faptul că a făcut anumite sacrificii personale pentru a reveni pentru o perioadă în Moldova și a contribui la reformarea acestui domeniu. Împreună am făcut ordine în sistemul bancar și astăzi, inclusiv datorită dlui, avem un sistem bancar sănătos și importante investiții străine”, a menționat Pavel Filip.

Amintim că Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a anunțat că își dă demisia înainte de a încheia mandatul, din motive personale. Cererea de eliberare a fost trimisă președintelui Parlamentului, Andrian Candu, începînd cu data de 30 noiembrie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?