X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: În momente de grea încercare pentru țară, grupul Candu-Șor își face jocul politic

14 apr. 2020,, 12:00   Politică
4537 5

Prin jocul lor politic, reprezentanții opoziției nu fac decît să saboteze măsurile anticriză menite să asigure stabilitatea în țară, a comentat liderul Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru, cu referire la decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional pachetul de legi propus de Guvern.

Potrivit lui Pascaru, hotărîrea de ieri spulberă orice speculații că Înalta Curte ar fi controlată de actuala guvernare și demonstrează, o dată în plus, că este această idee este un fals.

„Vedem că are loc un sabotaj din partea opoziției, din partea grupului Pro-Moldova, pro-Șor, care într-o perioadă de situație excepțională pentru țară, fac tot felul de speculații, propagandă, atacă guvernul. Prin această sesizare la Curtea Constituțională, grupul Candu-Șor a arătat că este împotriva cetățenilor, a businessului. Fiecare mișcare a lor e împotriva țării”, a relatat Pascaru.

Activistul civic a salutat inițiativele Guvernului de reducere de la 20% la 15% a TVA pentru HoReCa, dar și redirecționarea a jumătate din veniturile aeroportului din taxa de 9 euro – în Fondul de susținere a populației. În urma deciziei de ieri a Curții Constituționale, soarta acestor inițiative rămîne însă incertă, iar responsabil de acest lucru se face opoziția, spune Pascaru.

„Sute de mii de angajați din sectorul HoReCa, mediul de afaceri - au primit o lovitură. În aceste momente de grea încercare, cînd clasa politică tebuie să fie unită, aceste grupuri își fac jocurile politice. Echipa din mafia lui Plahotniuc, care a guvernat țara ani de zile, a furat miliardul, a distrus sectorul educației și medicinei, astăzi iar se unesc și sabotează acest guvern. Nu exclud că în viitorul apropiat, forțele pro-Șor și pro-Plahotniuc mînă în mînă cu cei din blocul ACUM ar putea să facă o coaliție împotriva Moldovei”, a relatat liderul „Voievod”.


Nicolae Pascaru mai este de părere că autoritățile au reușit să țină piept epidemiei de coronavirus și să asigure, totodată, stabiliatea în toate celelalte sectoare pentru a preveni o criză umanitară de proporții. „Guvernul se isprăvește, președintele intervine prompt, este alături de medici și polițiști în această luptă”, a conchis Pascaru.

Curtea Constituțională a decis, ieri, că Legea privind măsurile anticriză, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, este neconstituțională. Curtea a admis astfel sesizările depuse de către deputații Sergiu Litvinenco,Veronica Roșca, Adrian Candu, Serghei Sîrbu, Dinu Plîngău și Alexandr Oleinic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?