X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul European a cerut accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene

23 noi. 2022,, 21:04   Politică
3054 0

Parlamentul European a solicitat astăzi accelerarea procesului de aderare la UE pentru statele ce își demonstrează clar parcursul democratic și proeuropean, precum Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, pe o rețea de socializare.

Oficialul a subliniat că a fost adoptată, cu largă majoritate, poziția Parlamentului European cu privire la noua strategie de extindere a Uniunii Europene, cu 502 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” și 61 „abțineri”.

„Solicităm, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar și acces la Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA III), dedicat țărilor candidate la Uniunea Europeană. În pofida situației dificile din Republica Moldova, cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, autoritățile de la Chișinău reușesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat. Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al țării”, a subliniat Siegfried Mureșan.

Totodată, oficialul a menționat că „este important ca Uniunea Europeană să ofere autorităților și cetățenilor Republicii Moldova și mai mult sprijin pentru realizarea următorilor pași în procesul de aderare”.

    7
    1
    1
    0
    9

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    La ce etnie vă atribuiți?