X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep - despre deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile din Rusia: "Autoritățile se consultă"

19 ian. 14:56 (reactualizat 21 ian. 16:15)   Politică
4987 0

Fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep sugerează că autoritățile moldovenești nu doresc să dea un răspuns părții ruse în ceea ce privește organizarea procesului de votare la alegerile prezidențiale din Rusia pentru cetățenii ruși care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, fiind vorba de un joc tactic.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4, Ostalep a explicat de ce ar fi convenabil pentru autoritățile moldovenești să împiedice deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul țării noastre în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia din luna martie a acestui an.

"Ei trebuie să-i întrebe pe "stăpînii lor decidenți" dacă acest lucru este posibil sau nu. Pentru că dacă ei, sub un pretext oarecare, nu vor permite alegeri în Moldova, respectiv, Rusia, conform principiului reciprocității, nu va permite nici ea alegeri în toamnă și atunci autoritățile se vor gîndi, poate că este profitabil pentru ei ca moldovenii din Rusia să nu poată vota. Adică, ei acum joacă tactica și, cred că se consultă", a spus Ostalep.

De menționat că guvernul moldovean a confirmat recent că a primit o solicitare din partea Federației Ruse de a deschide secții de votare pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 15-17 martie. "Solicitarea este în curs de examinare și un răspuns va fi oferit într-un termen rezonabil", a declarat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

19
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?