X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Voronin: De referendumul privind integrarea europeană are nevoie doar PAS

21 apr. 15:00   Politică
4378 0

Referendumul privind integrarea europeană este necesar doar pentru PAS și pentru Maia Sandu, care vrea să se mențină la putere cu orice preț.

Aceasta a declarat liderul comuniștilor moldoveni, al treilea președinte al țării, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii "По фактам".

"De ce am făcut în partid o apreciere atît de dură privind boicotarea referendumului? Pentru că acest referendum este pentru Maia Sandu. Pe cine vrea regimul PAS să facă de rîs? Vor un referendum în aceeași zi cu alegerile, se înțelege, pentru a încurca buletinele de vot. Citiți rezultatele din prima săptămînă a așa-zisului recensămînt. Uitați-vă cîți oameni au mai rămas în țară. Vor amesteca pe toată lumea și își vor rezolva problemele cu orice preț", a declarat Voronin.

Referendumul, care are ca scop integrarea cursului de integrare europeană în Constituția Moldovei, este programat să aibă loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Inițiativa a primit aviz pozitiv de la Curtea Constituțională.

Noi.md amintește că, intenția de a organiza referendumul concomitent cu alegerile prezidențiale a fost criticată dur în societate, unii juriști fiind de părerea că, asta poate duce la contopirea ilegală a două interese contradictorii: interesul general – la referendum; interesul de partid – la alegerile generale.

105
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?