X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Opoziția cere audieri pe marginea scumpirii carburanților

31 mai. 2018,, 13:08   Politică
2816 0

PL, PSRM și PLDM au cerut astăzi audierea directorului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, cu privire la decizia de scumpire a carburanților, notează Noi.md.

Aceștia au atenționat că majorarea prețurilor la carburanți va duce inevitabil la scumpiri în lanț: la serviciile de transport, dar și la produsele agricole.

„A avut loc o majorare fără precedent a benzinei și motorinei. Cel mai mult vor fi afectați producătorii agricoli, care vor achita mai mult pentru lucrările agricole. Prin urmare, vor fi scumpiri semnificative la pîine, cereale, fructe, legume”, a menționat deputata PL Alina Zotea.

Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, vina pentru scumpirea carburanților o poartă liberalii. „Trebuie să-i mulțumiți lui Mihai Ghimpu pentru aceste lucruri. Cînd el a exercitat timp de 12 ore funcția de președinte, a emis decizia de a fi exclus pragul pentru vechimea automobilelor importate. Ați făcut din toată Moldova un «metalolom». Iată din ce cauză se majorează prețurile”, a spus în replică Vladimir Voronin.

„Încă o dată ne-am convins de faptul că am avut un președinte care habar nu are ce înseamnă lege și decret. Asemenea hotărîri pot fi luate doar de Parlament”, a reacționat Mihai Ghimpu.


La subiectul scumpirii carburanților s-au pronunțat și deputații socialiști, care au cerut ca, pe lîngă directorul ANRE, să fie audiat și ministrul Economiei.

„Începînd cu luna februarie, ANRE aprobă majorarea tarifelor, vrem să știm ce ia în calcul ANRE, dinamica cursului valutar și prețurile la combustibil pe plan mondial?”, a menționat Vladimir Golovatiuc.

Propunerea de organizare a audierilor nu a fost susținută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?