Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinii împărțite despre propunerile blocului ACUM

29 mar. 2019,, 08:10   Politică
4855 0

Propunîndu-l pe Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului și pe Maia Sandu în fotoliul de premier, blocul ACUM a făcut propuneri inacceptabile și astfel are posibilitatea să iasă din joc.

Pe de altă parte, propunerile respective demonstrează că blocul a luat în serios funcțiile de conducere din țară. Părerile contradictorii au fost expuse la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

Analistul politic, Corneliu Ciurea, spune că blocul ACUM a fost strîns la perete pentru că atît PDM, cît și PSRM le-au propus discuții, iar ei nu vor să poarte aceste discuții. Potrivit lui, în acest caz, blocul ACUM a găsit modalitatea prin a face propuneri care știe că nu vor fi acceptate de celelalte formațiuni. În opinia lui, „Partidul Democrat nu va accepta acel pachet de proiecte care se referă la „deoligarhizarea țării” și la „decapitarea” mai multor instituții de stat, iar Partidul Socialiștilor nu va accepta așa-numita „lege Magnițchi” avînd în vedere că aceasta se referă inclusiv la cetățenii ruși”.

Alexandru Arseni, doctor în drept constituțional, consideră că prin propunerile anunțate de liderii blocului ACUM, acesta a vrut să dea de înțeles că are candidat și la funcția de șef de legislativ, și la funcția de premier. „Ei nu au pus problema: „Noi le vrem și voi le dați”. Ei au spus că fracțiunile au acești candidați. Pasul acesta a demonstrat că blocul ACUM a luat în serios funcțiile”, este de părere Alexandru Arseni.

În opinia lui, deputații aleși trebuie să respecte pevederile Constituției și să meargă la discuțiile propuse pentru săptămîna viitoare de președintele Igor Dodon. Alexandru Arseni spune că odată ce au fost formate toate fracțiunile, acum se poate trece la alegerea organelor de conducere ale Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?