Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: "Șor va sta în pușcărie sau în Israel, sau în Moldova"

3 oct. 2023,, 09:51   Politică
3646 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dorian Istrati, a vorbit despre șansele ca fugarul Ilan Șor să-și ispășească pedeapsa în Israel.

„Cert este faptul că au fost trimise toate demersurile, repetat, cu toate hotărîrile care au fost de ultimă oră în așa fel ca să fie luată o decizie acolo. Desigur că ei au o democrație la ei și acest lucru va dura și ei trebuie să fie obiectivi să examineze, dacă nu sînt încălcări de procedură, sperăm că el o să stea la pușcărie sau în Israel, sau în R. Moldova, dar o să stea într-o bună zi la pușcărie neapărat”, a spus Dorian Istrati.

„Este un subiect juridic și unde R. Moldova are puțină experiență. Depinde foarte mult cît de bine ne vom pregăti noi, partea moldovenească, cu material probatoriu ca să-l prezentăm în instanța din Israel și să cerem fie extrădarea lui”, a spus Sergiu Tofilat, membru al Partidului Schimbării, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Deputatul PAS, Dorina Istrati, a mai spus că este încrezător în faptul că în justiția din Moldova lucrurile se mișcă înspre bine. "Cred că noi ne mișcăm chiar dacă sînt poticniri în anumite situații, sînt cazuri de erori, se întîmplă, dar nu greșește cel care nu face nimic. Oricum lucrurile se mișcă și cred cu siguranță vom ajunge să avem o justiție și o procuratură onestă și corectă care să-și facă lucrul eficient, repede și fără tergiversări”.

Amintim că anterior și directorul Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, a spus că Republica Moldova trebuie să facă demersuri foarte bine argumentate pentru a obține extrădarea lui Ilan Șor.


Recent șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a spus că după condamnarea definitivă a politicianului fugar, Ilan Șor, autoritățile de la Chișinău au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea fostului deputat.

5
5
0
3
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?