X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Declarație: "Moldova trebuie să facă demersuri bine argumentate pentru extrădarea lui Șor"

26 sep. 2023,, 09:12   Politică
3521 1

Republica Moldova trebuie să facă demersuri foarte bine argumentate pentru a obține extrădarea lui Ilan Șor și trebuie să își ia aliați puternici. Despre aceasta a declarat directorul Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac.

Potrivit Corneliei Cozonac, îngrijorate ar trebui să fie mai multe state, nu doar Republica Moldova. „Acest caz are un probatoriu greu pentru demersurile de extrădare.

Este nevoie ca ancheta să fie dusă la final. Autoritățile trebuie să aibă o strategie pentru ca acest personaj dubios să răspundă pentru faptele lui”, a spus Cozonac.

Aceasta a mai precizat că, pe baza unor dovezi solide, cu autoritățile din Isarel se poate discuta, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Declarativ nu schimbăm nimic. Atunci cînd sînt probe grele, rezistă și peste ani. Nu merge acum, cînd există un sistem închis, o să vină alt guvern. Autoritășie trebuie să fie mult mai hotărîte și să găsească posibilități”, a menționat Cornelia Cozonac.


Amintim că recent șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a spus că după condamnarea definitivă a politicianului fugar, Ilan Șor, autoritățile de la Chișinău au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea fostului deputat.

6
5
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?