Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: Pe noi nu COVID-19 ne va doborî, ci prostia și cinismul politicienilor!

6 apr. 2020,, 17:30   Politică
5387 22

Pe noi nu ne doboară COVID-19, ci prostia și cinismul politicienilor.

De această părere este deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.
El a menționat că în ultimele două săptămîni isteria, urletul și panica de pe rețelele de socializare s-au transformat într-un fel de marasm colectiv.

"Doar gîndiți-vă, ce prostii îndrugă acești domni!

"Moldova este lider mondial după numărul de bolnavi în stare critică!", scrie portalul Agora!

"Europa ne-a dat 120 de milioane de euro pentru a lupta împotriva ciumei! Dodon, unde sînt banii?"


"Fac prea puține teste – face isterie TV8. Dacă ar face mai multe și bolnavi ar fi mai mulți!"

"Nu faceți teste – ele sînt infectate!", scrie un oarecare R. Popa.

"În spitalele din Moldova condițiile sînt mai rele decît în Africa! Medicilor și asistenților medicali nu le pasă! Acolo au început să fie infectată toată lumea la rînd", verbesc online bolnavii!

Domnilor, dacă spitalele sînt așa de rele, de ce stați acolo? Doar nu sînteți conectat la ALV! Mergeți, arătați minunat, transmiteți pe FB! Duceți-vă acasă, acolo faceți transmisiuni, cum fac toți bolnavii cu grad ușor și mediu în Europa...", a scris Bogdan Țîrdea pe pagina sa de socializare, și a răspuns la toate acuzațiile aberante pe puncte.

"1. "RM este liderul mondial după numărul de bolnavi critic". Serios? Pe 5 Aprilie în SUA - 8,702, Spania - 6,861, Franța - 6,838, Italia - 3,977, Germania - 3,936 și așa mai departe. Moldova - 80. Vă întreb așa cum este, aveți rușine?

2) Testele sînt infectate - aceasta este o nebunie totală. Pentru asta trebuie să faci închisoare, sincer. Observați - unii acuză autoritățile că nu fac teste tuturor, alții sperie cetățenii să nu facă teste! Și da, teste la toți nu se fac nicăieri. Ele au sens doar în carantină totală, supraveghere GPS, închide rea frontierelor - ca în Coreea de Sud! Și la noi, spre deosebire de majoritatea țărilor lumii, se fac teste tuturor persoanelor suspecte de coronavirus!

3. "Europa ne-a dat 120 de milioane de euro pentru a lupta împotriva ciumei!"- scrie ONG-ul Asociația Presei Independente (API).

Vreau să întreb cetățenii: voi ați văzut acest ajutor? Nici eu. Am văzut ajutorul Chinei și Rusiei. UE ne-a dat 0! Mai mult, ea a blocat asistența financiară în perioada epidemiei, deși RM a îndeplinit toate condițiile.

Așa cum i-a ajutat și Italiei, și Spaniei, ați văzut și voi... a închis granițele, a interzis exportul de ALV, medicamente, a arestat ajutorul medicală pentru Italia!

4. Despre spitale. Atenție: pe de o parte, cei de dreapta îndeamnă cetățenii să nu plătească pentru polița medicală, pe de altă parte – tot ei urlă că la noi spitalele sînt delăsate! E fundul, sincer.

Dar portalul BBC scrie că în Anglia, medicii își pun pe cap pungi de gunoi - nu există măști! În Italia, bătrînii sunt lăsați să moară, oamenii dorm cu sutele pe podea în spitale, ca cîini! În SUA, medicii sînt concediați dacă se plînd…

Da, în spitalele noastre sînt condiții grele. Dar ce, înainte de epidemie era mai bine? În 10 ani de "reforme", totul a fost distrus. Și au făcut acest lucru cei care astăzi critică! Ministrul A. Nemerenco, în septembrie 2019 a anulat toate licitațiile pentru procurarea ambulanțelor, medicamentelor! Astăzi este indignată!

În 2015, Guvernul Gaburici-Sandu a semnat cu Banca Mondială proiectul în valoare de 1,5 milioane de euro "Modernizarea sectorului sănătății în Republica Moldova".

Autorii proiectului au considerat că în RM sînt prea multe spitale, mai ales în capitală. S-a propus "raționalizarea" acestora, a se citi - închiderea! Ei bine, acum Banca Mondială ar trebui să fie mulțumită.

Ar trebui să reamintim că la 23.09.2013 Guvernul Leancă/Sandu a decis să vîndă clădirea și un teren al spitalului T. Ciorbă (2 ha)? Doar protestele au salvat-o!

Concluzia este simplă - Pe noi nu COVID-19 ne va doborî, ci prostia și cinismul politicienilor.

Aveți grijă de voi...", a scris Bogdan Țîrdea în încheiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?