Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Opinie: Maia Sandu a fost obligată să anunțe că va candida pentru un nou mandat

27 dec. 2023,, 08:15  
2847 0

Maia Sandu a fost obligată să anunțe că va candida pentru un nou mandat de președinte, anume în acest moment, și nu mai tîrziu.

Precizarea a fost făcută de către Ion Tăbîrță, director executiv al centrului de informare și documentare NATO, în cadrul emisiunii „Freedom”, de la TV8.

Totodată, întrebat cine ar putea fi principalii contracandidați ai Maiei Sandu la alegerile prezidențiale viitoare, expertul politic a menționat numele lui Renato Usatîi, Irina Vlah, dar și a liderului PSRM, Igor Dodon.

„Irina Vlah este cunoscută mai mult în UTA Găgăuzia, ea nu este un lider național. Renato Usatîi are în Bălți o popularitate, însă toate aceste plecări și veniri ale acestuia din politicul moldovenesc i-a mai șubrezit din acel capital politic. Acum Renato Usatîi nu mai este un fenomen politic așa cum era în anii 2013”, a comentat Ion Tăbîrță.

De asemenea, potrivit expertului, Igor Dodon ar fi contracandidatul cel mai comod pentru Maia Sandu.


„Igor Dodon în ultima perioadă a fost absent, acum încearcă să se întoarcă și cel mai probabil acele atacuri la adresa lui din partea stîngii sînt tot concertate de la Moscova pentru a-l împiedica să candideze”, spus Tăbîrță.

În concluzie, expertul politic a menționat că din primul tur ar putea la moment să cîștige doar Maia Sandu, alți candidați „neavînd nici o șansă, dar urmează să vedem cum va fi în următorul an 2024”.

4
3
1
1
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?