Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un bărbat care ”a păcătuit” în fața șefei statului va face închisoare

26 dec. 2023,, 14:43   Societate
3332 0

Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semi-închis, după ce acum un an a apelat la Serviciul 112 și a anunțat despre plasarea unei grenade într-un bloc din sectorul Buiucani, în care locuiește președintele R. Moldova, Maia Sandu. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Hotărîrea magistraților a fost pronunțată în lipsa inculpatului din cauza că acesta se eschivează de la prezentare în fața organelor. În acest sens, autoritățile au dispus anunțarea individului în căutare, notează Noi.md cu referire la deschide.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs la data de 23 iulie 2022, cînd bărbatul a apelat la „112” și a comunicat despre faptul că a plasat o grenadă în blocul unde locuiește Maia Sandu. La scurt timp, acesta a fost reținut de polițiști, însă pe parcursul examinării dosarului, în privința bărbatului a fost aplicată o măsură non-privativă de libertate, fapt care i-a permis acestuia să se ascundă de autorități.

De menționat că bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Anterior, acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru un termen de probă de 3 ani, după ce în anul 2020 a sunat la „112” și a anunțat că a plasat o grenadă în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Nașterea Domnului”.

  5
  2
  1
  4
  14

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?