Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: La alegerile prezidențiale ar putea participa 8-10 candidați

19 sep. 2020,, 10:00   Politică
2507 0

În actuala cursă electorală ar putea fi doar 8 sau maxim 10 candidați la funcția de președinte.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, transmite Noi.md.

După cum se știe, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 13 grupuri de inițiativă de colectare a semnăturilor întru susținerea candidaților – aproape de două ori mai puțin decît în 2016. Pe rețelele de socializare potențialii pretendenți la funcția de președinte-2020 au și primit porecla ”duzina dracului”.

Dar e puțin probabil ca toți aceștia să reușească completarea listelor de subscriere cu minimum15 mii de semnături, colectate în nu mai puțin de jumătate din raioanele și municipiile țării.

Analistul politic Corneliu Ciurea crede că în actuala cursă electorală ar putea fi 8, maxim 10 pretendenți la fotoliul de președinte.


“Să aduni 15 mii de semnături în nu mai puțin de jumătate dintre unitățile teritorial-administrative ale țării nu este o sarcină pe puterile oricui. Nu toți dintre cei care au dorit să candideze o vor îndeplini. În lista grupurilor de inițiativă înregistrate de CEC există candidați din primul (liderii) și al doilea (pretendenți mai mult sau mai puțin reali) eșalon – cam 6 persoane. Lor li se vor alătura cu siguranță, încă doi. Deci, cel puțin 8 candidați în aceste alegeri cu siguranță vom avea. Poate 10”, spune expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?