X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Occidentul obligă Moldova să se reînarmeze. Opinie

6 iun. 2022,, 13:00   Politică
3897 0

Occidentul obligă Moldova să se reînarmeze, iar regiunea transnistreană și Rusia privesc cu îngrijorare această posibilitate.

O astfel de opinie a exprimat politologul Alexandru Corinenco, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Desigur, nici Transnistria, nici Rusia nu vor dori furnizări de arme către Moldova. Căci noi declarăm că sîntem neutri și trebuie să menținem acest statut. Da, poate într-un alt moment m-aș bucura de armele oferite de occidentale. Chiar dacă scoase din uz la ei, dar ar fi fost mult mai bune în comparație cu cele învechite cu care soldații noștri sînt nevoiți să meargă la exerciții. Armata noastră este slab finanțată. Dar totuși, acum, în această perioadă, nu este bine și nu va afecta pozitiv relațiile dintre cele două maluri ale Nistrului. Dar și Rusia are o atitudine foarte tensionată în acest sens, ea și acum este deja sensibilă la toate problemele. Cu atît mai mult că este vorba despre armament", a spus el.

"Cred că nici Chișinăul însuși nu este bucuros că i se oferă acest armament. Dacă ne amintim, britanicii au început să vorbească despre asta, să ne impună. Mi se părut că furnizarea de arme este o agendă impusă a Occidentului", a spus Alexandru Corinenco.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?