COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2822
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7302

Occidentul cere din partea Moldovei o orientare anti-rusească. Opinie

14 iun. 14:15   Politică
1917 5

Occidentul, sub pretextul luptei împotriva corupției, așteaptă ca Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în primul rînd să se răfuiască cu rivalii săi politici pentru a asigura orientarea anti-rusească a țării.

Această opinie a fost exprimată de către jurnalista, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ludmila Belcencova, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

"Occidentul cere de la președinte, sub pretextul combaterii corupției, să lupte cu oponenții săi politici și așteaptă un singur lucru: ca Moldova să fie în același rînd cu Ucraina și alte țări neprietenoase cu Rusia, ca Moldova să aibă o orientare anti-rusă", a spus ea.

"Președintele a creat o comisie pentru combaterea corupției cu finanțare externă, deoarece încearcă să înlocuiască organele care sînt în totalitate în afara controlului său cu alte structuri care lucrează pe bani externi. Ea înțelege că nu va putea încalcă grosolan legea, nu va putea să ia decizii ca miniștrii. Președintele folosește experiența de introducerea pe scară largă a diverșilor reprezentanți ai ONG-urilor și societății civile pentru a obține organisme duplicate: procuratura nu deschide un dosar penal, dar există centru anti-corupție independent și acesta a găsit o mulțime de încălcări", Liudmila Belcencova spus.

Jurnalista mai crede că președintele trebuie să-și schimbe consilierii, deoarece șeful statului vorbește doar despre integrarea europeană, lupta împotriva corupției și reforma justiției și se pare că Maia Sandu este gata să vorbească doar despre acest lucru, deși sînt multe alte lucruri și domenii care necesită intervenție.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽