Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

Nicu Popescu: „E o nouă zi istorică pentru parcursul nostru de aderare la UE”

17 iun. 15:11   Politică
1792

Vicepremierul Nicu Popescu a venit cu un mesaj, urmare a Opiniei Colegiul Comisiei Europene privind cererea Republicii Moldova de aderare la UE.

Popescu se arată optimist și speră ca țara noastră, în cel mais curt timp, să obțină statutul de țară candidat la UE.

„E o nouă zi istorică pentru parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană.

Astăzi Colegiul Comisiei Europene a adoptat Opiniile pe marginea cererilor Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei de a deveni state membre ale UE.

Salut faptul că în Opinia formulată și anunțată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și comisarului pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE acordarea țării noastre a statutului de candidat pentru aderare pe baza înțelegerii că Republica Moldova va întreprinde eforturi adiționale într-o serie de domenii cheie precum reforma justiției, combaterea corupției și administrația publică.


Am realizat împreună următorul pas de apropiere ireversibilă a țării în marea familie europeană. Împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament sîntem determinați să dinamizăm reformele așteptate de cetățenii noștri. Conștientizăm că acest proces va fi unul complex dar orientat spre un obiectiv clar – dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și obținerea statutului de membru al UE.

Contăm pe faptul că la Consiliul European în cadrul reuniunii din 23 – 24 iunie, statele membre vor sprijini recomandarea Comisiei Europene, o decizie care ne va ancora la cel mai longeviv proiect al păcii, prosperității și democrației pe continentul european”, declară Nicu Popescu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав